Открийте ни във Facebook

 

Открийте ни
във Facebook

Разгледайте нашата галерия.

Галерия

Адрес:
София 1138
Горубляне
ул. Самоковско Шосе 75


Телефон:
02/ 973 61 44

 

e-mail: hrsvetigeorgi@gmail.com

Вести
Църквата отдава почитта си към св. първовърховни апостоли Петър и Павел
29-06-2016г.
В чест на светите първовърховни апостоли Петър и Павел

Светата църква чествува едновременно паметта на великите апостоли Петър и Павел, които тя нарича първовърховни първопрестолници и вселенски учители. Те много се потрудили за разпространение на словото Божие, претърпели много страдания и гонения и са ни завещали в своите послания основните правила на християнската вяра и живот.

Най-важните обстоятелства на техния живот са описани в книгата "Деяния на светите апостоли", а за апостол Петър - и в светото Евангелие.

Боговдъхновените писатели на тия свещени книги не са скрили от нас грешките и заблудите, в които са изпаднали: Павел - преди обръщането си, а Петър - преди да бъде укрепен от Светия Дух. Затова техният пример е особено поучителен за нас. В ап. Петър Църквата вижда образ на един отрекъл се от Христа и след това покаял се, а в ап. Павел - образ на един, който се противил на Господа и след това повярвал.

_______________________________________

Петровден- денят посветен на първовърховните свети апостоли Петър и Павел тържествено бе отпразуван с отслужването на света Литургия, за тяхна прослава и молитвеното им застъпничество. Богослужението бе оглавено от именникът отец Петър Петров.Денят беше слънчев и топъл изпълнен с празнично настроение Горублянския храм бе изпълнен с множество християни, като част от тях приеха и Божествените Тайни- св. Кръв и Тяло Христови. . Екипа на сайта и настоятелството на храма пожелават на отец Петър и господин Петър Михайлов- църковен настоятел на храма крепко здраве, мъдрост, сръчност и светли бъднини в този земен живот.

На многая и благая лета на всички които празнуват своят имен ден!

Начало  |  История  |  Вести  |  Галерия  |  Въпроси и Отговори  |  Контакти  |  Богослужения

© 2010 Храм “Свети Великомъченик Георги Победоносец”