Открийте ни във Facebook

 

Открийте ни
във Facebook

Разгледайте нашата галерия.

Галерия

Адрес:
София 1138
Горубляне
ул. Самоковско Шосе 75


Телефон:
02/ 973 61 44

 

e-mail: hrsvetigeorgi@gmail.com

Вести
Децата от Горубляне се включиха в кампанията „Спаси икона“
06-04-2017г.
Децата от Горубляне се включиха в кампанията „Спаси икона“
На 6 април енорийският храм „Св. вмчк Георги“ в Горубляне се напълни с ученици от близкото 82 основно училище. Под ръководството на преподавателката по религия Велина Тонева малките ученици от първи и втори клас първо изрязаха и сглобиха великденската книжка, издадена от Центъра за образователни инициативи „Двери“ съвместно със Западноевропейска епархия на БПЦ. След това направиха картички от наглед непотребни икони, изрязани от календари и опаковки. Така спасяват от изхвърляне тези свети изображения. Освен това картичките ще се продават в храмовете в София и страната през предстоящите празници, като средствата, събрани от тази инциатива след това ще отидат за подпомагане на лечението на онкоболни деца. Повече за тази благословена от Негово Светейшество патриарх Неофит детска кампания можете да прочетете в интервюто с г-жа Тонева.
Пръв една от готовите картички си купи протоиерей Лазар Георгиев, предстоятел на храма-домакин. Свещеникът получи и подаръци за предстоящия си имен ден, направени от малките християни. Учениците в горублянското училище все още нямат възможност да изучават предмет „Религия“ в клас, но въвеждането му е предстоящо за новата учебна година, с активното съдействие на отец Лазар. Самият храм няма възможност за неделно училище поради липса на сграда, но ако се намерят средства такава може да бъде построена и да събира децата и за извънучилищни занимания. А също и възрастните, които имат нужда от вероучение. 
Преминалият като игра с много смях и забавление урок в храма завърши с раздаване на хляб за малките деца и обща снимка. И обещанието в събота след св. Литургия за Възкресение Лазарово отново да се съберат за урок по религия в храма.
 
Текст и снимки: Мартин Митов
 
Децата от Горубляне се включиха в кампанията „Спаси икона“ Децата от Горубляне се включиха в кампанията „Спаси икона“

Начало  |  История  |  Вести  |  Галерия  |  Въпроси и Отговори  |  Контакти  |  Богослужения

© 2010 Храм “Свети Великомъченик Георги Победоносец”