Открийте ни във Facebook

 

Открийте ни
във Facebook

Разгледайте нашата галерия.

Галерия

Адрес:
София 1138
Горубляне
ул. Самоковско Шосе 75


Телефон:
02/ 973 61 44

 

e-mail: hrsvetigeorgi@gmail.com

Вести
Честване на храмовия празник Гергьовден в столичния квартал Горубляне
06-05-2017г.
Честване на храмовия празник Гергьовден в столичния квартал Горубляне

Светло тържество и молитвено настроение огряха сърцата и душите на богомолния народ на 6 май в столичния квартал "Горубляне" от богоспасаемата Софийска епархия. Повод за това бе храмовият празник на този благоукрасен и приветлив с външността си Божий дом. В чест на небесния закрилник на това свято място - свети великомъченик Георги Победоносец - беше отслужена тържествена света Литургия от храмовото духовенство - иконом Лазар Георгиев и свещеник Петър Петров с множество малки деца иподякончета, които подпомагаха свещениците по време на службата. Службата бе изпълнена с молитвено благодатно настроение и прекрасните песнопения на певците при храма.

В края на светата богослужба множество деца приеха Христа чрез св. Тайни Христови. Боговдъхновено слово за живота и подвига на великия мъченик Христов произнесе отец Петър. Накрая всички с едни сърца и уста изпяха многолетствие за българския първойерарх патриарх Неофит, благочестивия ни народ, христолюбивото войнство и всички празнуващи този светъл празник.
По стародавна благочестива традиция в църковния двор на храма бе извършен водосвет с освещаване на корбан, подготвен от църковното настоятелство. Празничното настроение и потокът от хора не престана през целия променлив със времето майски ден и завърши с музикални изпълнения и вълнуващи произведения.
Събитието бе уважено от кмета на район Младост госпожа Десислава Иванчева, кметския наместник на кв. Горубляне Валентин Ночев и множество гости.

Начало  |  История  |  Вести  |  Галерия  |  Въпроси и Отговори  |  Контакти  |  Богослужения

© 2010 Храм “Свети Великомъченик Георги Победоносец”