Открийте ни във Facebook

 

Открийте ни
във Facebook

Разгледайте нашата галерия.

Галерия

Адрес:
София 1138
Горубляне
ул. Самоковско Шосе 75


Телефон:
02/ 973 61 44

 

e-mail: hrsvetigeorgi@gmail.com

Вести
В кв. Горубляне бе отслужена Архиерейска вечерня в чест на св. ап. Вартоломей
10-06-2018г.

На 10 юни, с благословението на Негово Светейшество Софийският митрополит и Български патриарх Неофит, в кв. Горубляне, гр. София, в храм „Св. Георги Победоносец“, бе отслужена тържествена Архиерейска вечерня в чест и памет на св. ап. Вартоломей, небесен покровител на населеното място. В пределите около храма, се намира параклис, посветен на Христовия апостол Вартоломей, а паметта на апостола се отбелязва в квартала от незапомнени времена.

Вечерното богослужение бе оглавено от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с иконом Лазар Георгиев, председател на храм „Св. Георги Победоносец“, иконом Петър Петров, свещеник Петър Василев, свещеник Петър Петров, свещеник Иван Христов, свещеник Йосиф, дякон Костадин, дякон Стоян и йеродякон Вартоломей.

По време на вечерното моление бе отслужено и последованието на петохлебието.

В края на службата, в чест на св. ап. Вартоломей, епископ Поликарп произнесе кратко приветствие, в което говорейки за добродетелния живот на св. ап. Вартоломей, призова вярващите да подражават на добродетелите на Христовите следовници и бъдат достойни православни християни. Той изказа особена топла благодарност към отец Лазар за поканата и достойното посрещане.

Епископ Поликарп поздрави всички от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела здраве, радост и духовни сили.

На свой ред отец Лазар благодари за отделеното време на епископ Поликарп, да бъде част от духовното тържество на енорията и го помоли да предаде благодарността на всички присъстващи на Негово Светейшество и пожеланията за здраве, дългоденствие и крепка десница, с която бодро да ръководи БПЦ.

Всички присъстващи благочестиви християни, след вечерното богослужение, отидоха и се поклониха в параклиса на св. ап. Вартоломей, изпросвайки мир, благодат и Божие благословение.

За всички уважили празника на св. ап. Вартоломей, бе дадена празнична вечеря.

Начало  |  История  |  Вести  |  Галерия  |  Въпроси и Отговори  |  Контакти  |  Богослужения

© 2010 Храм “Свети Великомъченик Георги Победоносец”