Открийте ни във Facebook

 

Открийте ни
във Facebook

Разгледайте нашата галерия.

Галерия

Адрес:
София 1138
Горубляне
ул. Самоковско Шосе 75


Телефон:
02/ 973 61 44

 

e-mail: hrsvetigeorgi@gmail.com

Вести
Празнично архиерейско богослужение за Лазаровден
20-04-2019г.
Празнично архиерейско богослужение за Лазаровден

На 20 април, когато Православната църква празнува Лазаровото възкресение, с благословията на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит с храм „Св. вмчк Георги“ в квартал Горубляне на столицата беше отслужена празнична възкресна св. Литургия. Св. богослужба бе възглавена на Негово Преосвещенство Мелнишкия епископ Герасим – секретар на Св. Синод на БПЦ-БП. В съслужение с него бяха архимандрит Пахомий, ректор на Софийската семинария, председателят на тържествуващия храм иконом Лазар Георгиев, стафр. иконом Михайл Михайлов от храм" Св. Йоан Богослов, йеромонах Игнатий и свещениците Петър Петров и Стоян Иванов от храмовото духовенство, както и протодякон Иван Петков.

Множество народ изпълни благолепния храм за да съучастват в празничното богослужение. Сред присъстващите бяха арх. Румен Русев- кмет на район Младост и госпожа Мария Илиева- народен представител и други лица представители на държавността. По време на светата Литургия множество деца със тяхните родители приеха св. Тайни Христови.

На края епископ Герасим произнесе прочуствено слово за Възкресението на Лазар и припомни на всички смисъла на Чудното Възкресение. След това той поздрави отец- предстоятеля Лазар от името на Негово Светейшество патрирах Неофит да бъде верен служител и следовник на Христовите заповеди и призова духовното стадо всякога да се ръководи от своя енорийски пастир, който все така мъдро и от сърце вече 10 години се грижи за благолепието на храма и най-вече добротата която раздава на своите еноряши.

Накрая след празничната служба гостите на енорията бяха поздравени от млади местни лазарки с музикална програма в двора на храма!

 

Начало  |  История  |  Вести  |  Галерия  |  Въпроси и Отговори  |  Контакти  |  Богослужения

© 2010 Храм “Свети Великомъченик Георги Победоносец”