Открийте ни във Facebook

 

Открийте ни
във Facebook

Разгледайте нашата галерия.

Галерия

Адрес:
София 1138
Горубляне
ул. Самоковско Шосе 75


Телефон:
02/ 973 61 44

 

e-mail: hrsvetigeorgi@gmail.com

Вести
С тържествена литургия и водосвет бе отбелязан храмовия празник на кв. Горубляне
06-05-2020г.

И тази година Светло тържество и молитвено настроение огряха сърцата и душите на богомолния народ на 6 май в столичния квартал "Горубляне" от богоспасаемата Софийска епархия. Повод за това бе храмовият празник на този благоукрасен и приветлив с външността си Божий дом. В чест на небесния закрилник на това свято място - свети великомъченик Георги Победоносец - беше отслужена тържествена света Литургия от храмовото духовенство - иконом Лазар Георгиев, протоиреей Петър Петров, свещеник Стоян Иванов и иеромонах Игнатий от Лозенския манастир " Свети Спас" с множество деца-иподякони, които подпомагаха свещениците по време на службата. Службата бе изпълнена с молитвено благодатно настроение и прекрасните песнопения на певците при храма.

С литийно шествие по стародавна благочестива традиция с икнотата на светеци и частица от неговите св. Мощи, които се съхраняват от миналата година в църковния двор на храма бе извършен водосвет за здраве и за спасение на всички присъстващи. Празничното настроение и потокът от хора не престана през целия променлив със времето майски ден и светеца посрещаше всеки богомолец в дома Божий, посветен на неговото име.

В късния следобед храма бе посетен от Негово преосвещенство епископ Поликарп- викарий на Софийския митрополит, който се поклони на св. мощи на светеца заедно с придружаващите го духовни лица.

 

Начало  |  История  |  Вести  |  Галерия  |  Въпроси и Отговори  |  Контакти  |  Богослужения

© 2010 Храм “Свети Великомъченик Георги Победоносец”