Открийте ни във Facebook

 

Открийте ни
във Facebook

Разгледайте нашата галерия.

Галерия

Адрес:
София 1138
Горубляне
ул. Самоковско Шосе 75


Телефон:
02/ 973 61 44

 

e-mail: hrsvetigeorgi@gmail.com

Вести
Митрополит Антоний отслужи празнична служба за Лазаровден
24-04-2021г.
В съботния ден на шестата седмица от Великия пост, тази година 24 април, Църквата чества чудното възкресение на Лазар от Витания, извършено от Господ Иисус Христос четири дни след неговата кончина и шест дни преди юдейската Пасха.

В чест на празника, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит бе отслужена архиерейска св. Литургия в столичния храм на квартал Горубляне" Свети Великомъченик Георги Победоносец"възглави Негово Високопреосвещенство Запаздно и Средноевропейски митрополит Антоний, в съслужение с иконом Лазар Георгиев, който чества своя имен ден, йеромонах Игнатий ефимерий на Горнолозенския манастир "Свети Спас" и храмовото духовенство: протойерей Петър Петров и свещеник Стоян Иванов.

В края на утренното богослужение Владиката подстрига за четци и певци на Българската църква благоговейните мъже: Ромео и Иво, които да подпомагат на свещенството в храма.

За църковните песнопения се погрижиха певците от храма под вещото ръководство на Тодор Костов, преподавател в Софийската семинария.

В края на светата Литургия митрополит Антоний се обърна с поздравително слово към множеството народ и духовенството за смисъла на Възкресението Лазарово и възкресението на човешката душа. След това от името на Негово Светейшество патриарх Неофит беше поздравен и предстоятел на храма отец Лазар, който чества своя имен ден. Богослужението завърши с гръмко трикратно Многолествие за Светейшия патриарх и празнуващия народ този светъл пролетен празник Възкресение Лазарово- Лазаровден.

Начало  |  История  |  Вести  |  Галерия  |  Въпроси и Отговори  |  Контакти  |  Богослужения

© 2010 Храм “Свети Великомъченик Георги Победоносец”