Открийте ни във Facebook

 

Открийте ни
във Facebook

Разгледайте нашата галерия.

Галерия

Адрес:
София 1138
Горубляне
ул. Самоковско Шосе 75


Телефон:
02/ 973 61 44

 

e-mail: hrsvetigeorgi@gmail.com

Вести
Молебен за здраве на Негово Светейшество патриарх Неофит с молитва към Всеподателя Христос в неделния ден.
03-12-2023г.

По решение на Епархийския съвет при Софийски света митрополия от 1.12.2023 г. с призив към всички свещенослужители от Софийска епархия неделния ден  3 декември в своите храмове да отправят молитви за здравето на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит –  светата Литургия и веднага след нея беше отслужен Молебен за здравето на Предстоятеля на Българската патриаршия.

Храмовото духовнество на Горублянския храм също се включи в този призив и по време на светата Божествена Литургия бяха добавен и следните молитви:

За Божия раб Светейшия наш отец Неофит, митрополит Софийски и патриарх Български, за да му се прости всяко волно и неволно прегрешение и да бъде милостив към него, на Господа да се помолим!

За да го вдигне скоро от болничния одър със словото на Своята сила, както някога сина на стотника, дъщерята на хананейката и тъщата на Петър, и милостиво ги изцери, на Господа да се помолим!

За да го издигне бързо от болничния одър и да го направи отново здрав, както някога въздигна парализирания чрез словото на Своята божествена благодат, на Господа да се помолим!

За да не пренебрегне усърдните молитви на Своя раб, но милостиво да го чуе и помилва, и да му даде здраве, на Господа да се помолим!.

За да го посети със Своя Свети Дух и да изцери всеки недъг и всяка болест, които се гнездят в него, заради славата на Своето име, на Господа да се помолим!

За да чуе милостиво, както на хананейката, молитвения глас на нас – недостойните Свои раби, които викаме към Него и както изцери нейната дъщеря, така да изцери и помилва болния Свой раб Неофит, патриарх Български, на Господа да се помолим!

Защити, спаси, помилвай и запази ни, Боже, с Твоята благодат!

Като поменем заедно с всички светии пресветата, пречиста и преблагословена славна Владичица наша Богородица и приснодева Мария, нека сами себе си и един друг и целия си живот на Христа Бога да предадем!

_________________________________________

След това веднага след службата в центъра на храма бе извършен и Молебен за здраве на обичния ни Първосветител от предстоятела на храма- отец Лазар и отец Петър от храмовото духовенство, които заедно с множеството присъстващи богомолци с единомислие отправиха горещи молитви към Всеподателя и Лекаря Христос за изцеление и подкрепа физическа и духовна на Негово Светейшесто с упование за скророшното му оздравяване и бързо възстановяване.

 

Начало  |  История  |  Вести  |  Галерия  |  Въпроси и Отговори  |  Контакти  |  Богослужения

© 2010 Храм “Свети Великомъченик Георги Победоносец”